Kisaennakot

Kilpailujohtajan tervehdys

Kiteellä Hutsin urheilukeskuksen lähimaastossa suunnistetaan lauantaina 1.10.2016 perinteiset Ruskarastit. Hutsin alue tarjoaa suunnistukseen vaihtelevan maaston runsaine pururata- ja polkureitistöineen. Ratamestareina Pekka Kinnunen ja Taija Kostamo ovat hyödyntäneet Hutsi-Pyörykkä alueen niin fyysisyyttä kuin tarkkuuttakin vaativat rastipisteet.

Kilpailujen järjestäminen vaatii eri tahojen välistä yhteistyötä ja paljon talkoolaisia. Kiitän hyvästä yhteistyöstä Kiteen kaupunkia, Itä-Savoa, maanvuokraajia sekä ahkeraa talkooväkeä.

Hutsin urheilukeskuksessa järjestetään samanaikaisesti lauantaina yhdistetyn mäkikilpailut, joten nähtävää ja koettavaa Kiteellä riittää.

Toivotan kilpailijat huoltojoukkoineen lämpimästi tervetulleiksi 46. Ruskarasteille Kiteelle.

Pasi Hirvonen

Kilpailunjohtaja


Ratamestareiden lausunnotRuska-Rastien suunnistuskartta on mittakaavaltaan 1:7 500 ja se on ajantasaistettu kekaralaisen Veikko Kolun toimesta elokuussa. Suunnistusmaasto on suurelta osin hyväkulkuista kangasmaastoa, josta löytyy vaativuutta sekä sopivasti korkeuseroja. Polkuverkosto on alueella erittäin runsas, joten aivan heikoimpia polkuja ja ajouria ei karttaan ole enää merkitty. Onneksi Ruska-Rastit suunnistetaan myöhään syksyllä, jolloin Keski-Karjalalle tyypillinen runsas kasvillisuus alkaa lakaistua, sillä muuten kartalla olisi vieläkin enemmän vihreää väriä. Karttaan on merkitty kielletyt alueet, joita tulee noudattaa. Pääsarjan radoilla (H21A, H21C ja D21A) tehdään maantien alitus tunnelin kautta. Tunnelin läheisyydessä oleva rasti leimataan mennen tullen. Rasteja maastossa on runsaasti ja niitä voi olla myös lähekkäin, joten tarkkana pitää olla. Muista siis tarkistaa rastikoodit.


Rastireittiradoilla (RR) on siimari ja kaikki rastit ovat siiman varrella. Radoilla H12TR ja D12TR rastit ovat maastossa siiman läheisyydessä. Lasten radat on suunniteltu siten, että ne tarjoavat mahdollisuuden itsenäisempään suunnistamiseen turvallisesti. RR-sarjoissa käytetään RR-koodeja. TR-sarjoissa rastit ovat myös muiden ratojen käytössä,  joten niissä on normaalit numerokoodit. Viimeinen rasti ennen maalileimausta on kaikille yhteinen.

Tervetuloa! 

Ratamestarit Pekka ja Taija


Valvojan terveiset 

Valvojan näkemyksen mukaan Ruska-Rastien valmistelut ovat sujuneet kilpailunjohtajan laatiman aikataulun mukaisesti. Järjestelyt ovat loppusuoralla ja kaikki on valmista lauantaina 1.10. klo 11:00.

Ratamestarit ovat antaneet lausuntonsa kilpailumaastosta ja radoista jo aiemmin.  Hutsin maastosta kertoo paljon se, että jo ratasuunnittelun alkuvaiheessa tehtiin päätös kilpailukartan mittakaavasta, joka on 1:7 500.

Ratamestarit ovat onnistuneet ratasuunnittelussaan hyvin. Maaston vaativuudesta huolimatta, tarjolla on hyvin Ruska-Rastien luonteenomainen suunnistuselämys kaikilla radoilla. 

Kiteellä nähdään!

Arto Salminen
kilpailun valvoja